6 Eylül 2009 Pazar

Bing'e Facebook Desteği

Bing, bilindiği gibi Microsoft'un son arama motoru hamlesi. Ancak diğer denemelerinin aksine, bu sefer biraz kıpırdanma var sanki. Gelişmeler diğer çabalarının aksine olumlu yönde ilerliyor. Microsoft'un Facebook hamlesinden sonra, özellikle internette kendine sağlam bir yer edinme gayretinin en önemli parçası olarak görülen Bing, comScore'un Temmuz 2009 Amerika'daki arama motoru pazarına ilişkin raporunda gösterdiği gelişimi tescillemiş durumda. Bir önceki aya göre diğer arama motorlarına kıyasla pozitif büyüme kaydeden Bing'i (ya da genel olarak Microsoft'u) destekleyen önemli bir güç var; Facebook.com.
Facebook, geçtiğimiz dönemde arama algoritmasının değiştiğini ve daha verimli olduğunu duyurmuştu. Özellikle her kategori için ayrı ayrı listeleme mantıklı olmuş. Önceden hatırlayacağınız gibi herhangi bir arama yapıldığında önce kişiler, sonra fan page ler, en son gruplar sıralanıyordu ve eğer bir üst hiyerarşideki sonuçlar fazlaysa bir alttaki hiyerarşi grubundan arama sonuçlarının görünmesi oldukça güç hale geliyordu.
Bu kategorilerin en altına bir de Bing sonuçları eklenmiş. Messi diye aradığınızda en altta çıkan şu ekranın sonuçları Bing'den geliyor;Bu da Facebook'un arama konusunda Bing'e verdiği desteği gösteriyor. Sadece Microsoft'un elinde bulundurduğu küçük Facebook hissesi böyle bir desteğin kapısını açmaya yetmiş midir, bilinmez. Ancak bu desteğin hatrı sayılır bir etkisinin olacağını düşünüyorum.