20 Temmuz 2009 Pazartesi

Facebook'ta bir zeka oyunu, Brain Buddies

İnternet kullanıcılarının Facebook'ta daha fazla vakit geçirmeye başlamasıyla oluşan ve büyüyen Facebook oyun pazarında Flash animasyonları kullanılarak çok başarılı oyunlar piyasaya sürülüyor. Bu oyunlardan Türkiye'de üretilmiş başarılı bir örnek olarak Sinefil'den de daha önceki yazılarımda bahsetmiştim.
Facebook'taki bu oyunların en güzel yanlarından birisi arkadaşlarınızla rekabet edebilmeniz. Oyun konsollarıyla veya bilgisayarda oynadığınız multiplayer oyunlarla aldığınız rekabet keyfini artık en çok ziyaret edilen sosyal ağ sitesinde de alabiliyorsunuz.
Başarılı oyun örneklerinden birisi olarak Brain Buddies'i de gösterebiliriz. Oyunun amacı zeka ölçmek gibi görünse de, asıl amaç eğlenmek. Oyun 4 bölümden oluşuyor; Hafıza (Memory), Mantık (Logic), Hesaplama (Calculation) ve Görsel (Visual). Her kısımda farklı oyunlar var. Siz oyunu oynamaya başladığınızda her bölümde rasgele bir oyun size denk geliyor ve onu oynuyorsunuz. Dört bölümden aldığınız puanlar toplanıyor ve "beyninizin ağırlığı" ölçülüyor. Tamamen eğlence amaçlı yapılmış bu Flash animasyonu tabanlı oyun sayesinde Facebook'taki arkadaşlarınızla keyifli bir rekabet içine girebilirsiniz.
Oyunu yapan şirketin adı Wooga (World of gaming). Ocak 2009'da kurulan şirketin merkezi Berlin'de. Şirket birçok pazara yöneldiği gibi Türkiye pazarıyla da özel olarak ilgileniyor. Comscore'un Şubat 2009 itibariyle yayınladığı rapora göre Avrupa'da en çok Facebook kullanıcısının olduğu ülkeler arasında üçüncü olduğumuz düşünüldüğünde Facebook oyun üreticilerinin Türkiye'yi gözden kaçırmak istememeleri normal karşılanabilir.