27 Haziran 2009 Cumartesi

Sinemalar.com'dan Facebook'a özel uygulama: Sinefil

Sinemalar.com'un yaptığı çalışmaları beğendiğimi, BeyazPerde.com ile Sinemalar.com'u kıyasladığım yazımda belirtmiştim. Sinemalar.com, bir Nokta Technologies sitesi olarak yayın hayatına devam ediyor ve Web 2.0'ın en güzel örneklerinden olarak Sinemalar.com'u gösterebiliriz aslında.
Bir web sitesi olarak başarının sırlarından birisi her zaman yenilikleri takip edip ayak uydurmak ve bu yenilikleri kullanarak nasıl fark yaratılabileceğini düşünmek, uygulamaktır. Facebook application artık çok da yenilik olarak görülmese de (uzun zamandır kullanılıyor olması itibariyle) Sinemalar.com'un Facebook application olarak yarattığı Sinefil belki de en başarılı application lardan birisi olarak ön plana çıkıyor. Son birkaç haftadır, profilimde Sinefil kullanıcıları artmasını bir başarı göstergesi olarak algılıyorum açıkçası. Çok fazla application kullanan birisi değilim ve Facebook'ta oyun oynamayı da çok sevmem ancak Sinefil, sıkı bir sinema izleyicisi olarak çok hoşuma gitti.
Sinefili profilinize yüklediğinizde ve açtığınızda çıkan ekranda hangi arkadaşlarınızın bu uygulamayı kullandığını görebiliyorsunuz. Oyunun menüsü ve tasarımı oldukça şık (Sinemalar.com ekibi yine iyi iş çıkarmış). Oyun çok basit; kolaydan zora doğru her soruda bir filmden bir sahne gösteriliyor size ve bu sahnenin hangi filmden olduğunu bulmaya çalışıyorsunuz. Sorular zorlaştıkça seçenek sayısı ve sorunun puanı artıyor. Aldığınız puanı da daha sonra sıralamaya koyabiliyor ve profilinizde paylaşabiliyorsunuz. Oyunun çok çok güzel bir diğer yanı ise oyunu oynarken arka planda çeşitli film müziklerinin çalıyor olması.
Bu basit ve eğlenceli oyun sayesinde Sinemalar.com'un oldukça başarılı bir Facebook kampanyasına imza attığını düşünüyorum. Facebook gibi word of mouth marketingin(ağızdan ağıza pazarlama - ya da profilden profile pazarlama mı desek) en verimli şekilde yapılabildiği bir mecrayı iyi bir noktadan yakalamış görünüyorlar. Sinefil'in, Sinemalar.com'un trafiğine ve popülerliğine en kısa zamanda pozitif yönde katkıda bulunacağını düşünüyorum.