18 Şubat 2008 Pazartesi

Yahoo, Microsoft'un teklifini red etti!

Aşağıdaki haberde Microsoft'un Yahoo'ya yaptığı teklifi sizlere aktarmıştım. O yazıyı yazdığımda Türk kaynaklarda henüz bu haberle ilgili bir yazı bulunmuyordu. Sonrasında tabi gündeme bomba gibi düştü. (Webubble.com un wordpress e aktarımı biraz zaman alacağı için bu süre zarfında burada yazılarıma devam etmeye karar verdim)
Microsoft'un Yahoo için yaptığı 45 milyar $ lık teklif Yahoo tarafından red edildi. Yahoo, biçilen değerin biraz daha yükseltilmesi gerektiğini savundu ancak Microsoft yetkilileri konuyla ilgili "bu tekliften daha iyisini kimse yapamaz" yorumu yapmıştı önceleri. Bu yorum da Microsoft'un bir adım daha atmak için pek hevesli olmadığını gösteriyor.
Microsoft'un bu teklifi piyasalar tarafından spekülatif algılandı. Ancak bu teklif, Microsoft'un hisselerinin Aralık ayının ortalarından itibaren başlayan düşüşüne dur diyemedi. Microsoft'un bu hamlesi Google tarafından sert tepkiyle karşılaştı. Google Microsoft'u interneti himayesi altına almaya çalışmak ile suçladı. Teklifin internetin geleceği açısından kaygı verici olduğunu belirtti. Aslında bu tavır çok da sürpriz sayılmaz. Google gibi arama motoru pazarının %70 ine yakın payını elinde bulunduran bir dev, Microsoft gibi (Yahoo'yu alarak) pazar payını %30 a çıkarmış rakip istemiyor.
Her dev gibi Google'ın da liderlikten inme korkusunu bu şekilde görmüş olduk. Aslında bu ve benzeri hamleler Google'ın da kendini ve yerini sorgulaması açısından güzel.


Kaynak;
Google: Microsoft's Yahoo Bid "Troubling"